SVK Ján Volko
2019 European Indoor Champion (60m)
Ján Volko
Држава: Словачка
Датум на раѓање: 2.11.1996
Место на раѓање: Bratislava
Клуб: Naša Atletika
Постигнувања
Светски Шампионати во затворено: 6th (Birmingham 2018 - 60 метри)
Европски Шампионати во затворено: 1x (Glasgow 2019 - 60 метри, 1x (Belgrade 2017 - 60 метри)
Европски У23 Шампионати: 1x (Bydgoszcz 2017 - 200 метри), 1x (Bydgoszcz 2017 - 100 метри)
Лично најдобри
60 метри: 6.55 (Национален рекорд)
100 метри: 10.13 (Национален рекорд)
200 метри: 20.24 (Национален рекорд)
Bio
I started doing athletics when I was 14 years old. At first I dreamt of breaking the Slovak record in 100 meters. My dream came true relatively quickly, although not at 100 meters, but at the double distance of 200 meters. It was an amazing feeling. I joined the European elite ranks in 2017, when I won a silver medal at the European Indoor Championships. In the same year I became the Under 23 European Champion in 200 meters and runner-up in 100 meters. A year later I managed to get to the final run at the World Indoor Championships in Birmingham, where I finished in 6th place as the best European. In 2019 I became the European Indoor Champion in 60 meters, which I consider to be my biggest achievement so far. Apart from athletics I am also interested in technology and that’s why I study at the Slovak University of Technology at the Faculty of Electrical Engineering and Information Technology. I like to read books and sometimes I relax by playing PlayStation or by watching a good movie.
Бесплатна регистрација
Заборавена лозинка

Внесете ја вашата регистрирана e-mail адреса за да ви пратиме нова лозинка.

Регистрација
Регистрација
Најави се
 
Стани шампион денес!
Athletics Mania-Атлетика манија: Патека & Поле-Стадион-Track & Field е акциона спортска игра со RPG, симулации и менаџер елементи. Можеш да го контролираш, подобриш и тренираш твојот спортист како што сметаш дека одговара. Ти одлучуваш за сè што се случува - подобри ги твоите атрибути, купи подобра опрема, научи нови вештини, гради го својот клуб со твојот тим, победувај ги противниците од целиот свет, освојувај турнири и биди на врв во ранг на лидер-табели. Може да играш или сингл-игра или мулти-игра со твоите пријатели и тим членови. Подготви се на патека и трчај! Стадионот ги чека најдобрите атлет-спортисти, (Ајде)-скокај во игра и играј.
 • Играта ги вклучува следниве дисциплини на патека и терен-стадион:
 • 100 метри
 • Скок во далечина
 • Фрлање ѓуле
 • Скок во височина
 • 400 метри
 • 110 метри со пречки
 • Фрлање диск
 • Скок со стап
 • Фрлање копје
 • штафета 4x100m
 • Фрлање кладиво
 • Трискок
Подготви се, постави се, оди!
Придружи се на натпревар во патеки и на терен-стадион. Трчање, скокање, фрлање, петобој, седмобој или десетобој, можеш да ги играш сите овие во Атлетика манија-Athletics Mania. Тренирај, подобри ги твоите вештини, покажи го твојот талент и освој златен медал на најголемите стадиони ширум светот. Дали го имаш она што е потребно за да останеш на врвот на лидер-табелите и ранг-листите во оваа летна спортска игра?
 • Функциите на играта вклучуваат:
 • Вистински познати атлет-спортисти
 • Натпреварувања против играчи од ширум светот
 • Мулти-играч
 • РПГ елементи
 • Кариера модел со приказна
 • Различни мини-игри кои ќе ги тестираат твоите вештини
 • Клубовите и клупските натпреварувања против вистински играчи
Генерални правила од Athletics Mania
 • Овие правиле се задолжителни за сите играчи на оваа игра
 • игнорирање на правилата не е оправдано
 • Администраторите на играта имаат за право да одлучат за тоа дали некој ги крши правилата или не
 • за методот и ефективноста на казните поради кршење на правилата ги одредуваат администраторите
 • Најстрога казна за кршење на правилата е забрана на корисничкиот профил со забрана на IP адресата на корисникот
 • сите ситуации, кои не се потполно покриени со овие правила ќе бидат поединечно санкционирани од администраторите
 • во случај на било која двосмисленост или недоследност во содржина или толкување на различните јазични верзии на овие правила, одлучувачка и важечка верзија се смета верзијата на словачки јазик

 • Правила на играта
  Забрането е:
 • да донирате од вашиот профил на друг корисник во играта
 • да се најавите во нечиј туѓ профил или дури и да се проба
 • да ја дадете вашата лозинка на друг корисник и така да му се овозможи него/неа да влезе во вашиот профил
 • за пренос-трансфер на финансиите во играта на било кој начин со намера да се обезбеди предност за корисникот, извршени од страна на еден или повеќе корисници
 • да мамите на било кој начин за да добиете лозинка на друг корисник или да се обидете да ја расипете играта на другите играчи на било кој начин
 • користење на грешки или мани во играта и нејзините правила
 • пребарување на страни, формирање и дистрибуирање на апликации, кои ги автоматизираат некои делови на играта, а во случај да не се одобрени од страна на авторот на играта
 • да се обидете да добиете информација, која не е изразително прикажана на страните, или да праќате податоци на било кој сличен начин
 • да се обидете да го украдете или да го саботирате властништвото на PowerPlay Manager LTD или да поттикнувате некого да го направи тоа
 • на било кој начин да промовирате или рекламирате други "online" игри (тоа е можно само со исклучок и по договор со support@athleticsmania.com)
 • да објавите спам по пошта - со праќање непожелни барања (како што е рекламирање)
 • да објавите заканувачки, навредливи или понижувачки пораки или текстови на страниците на играта или по пошта
 • да навреди, заканува или посрамоти друг корисник на играта на страниците на играта или по пошта
 • да објавувате пораки на страниците на играта или по пошта кои ги кршат законот или рекламираат злосторства
 • да поттикне други корисници да прават работи кои се во спротивност со правилата на играта
 • да се користат вулгарни или зборови со навредлива содржина на името на играчот
 • да ставите текст, слики или други елементи во содржини во играта без дозвола на сопственикот на авторските права
 • да ставите текст, слики или други елементи во содржини во играта со која може да ги повредите другите корисници
 • Да промовираш друг веб сајт или производ на било кој начин без дозвола на администраторот на играта